Publicatie HHW-Onacceptabele structurele inkorting Wmo-huishoudhulpuren bij vele bejaarden en hoogbejaarden. Wmo-hulp is een recht en geen gunst!

Onacceptabele structurele inkorting Wmo-huishoudhulpuren bij vele bejaarden en hoogbejaarden. Wmo-hulp is een recht en geen gunst!

Het College is vanaf begin 2019 gestart met het structureel omlaag brengen van het aantal Wmo-huishulpuren bij inwoners die daar gebruik van maakten. Meestal bejaarden en hoogbejaarden die nog zelfstandig wonen. Westland Verstandig pleitte er steeds voor om ook een praatje door de thuishulp met de zorgvrager mogelijk te maken. Om meerdere redenen gewenst. In plaats van uitbreiding probeert CDA-zorgwethouder Vreugdenhil het aantal uren terug te brengen en dat om minder kosten behoeven te maken. Een duur extern bureau werd ingeschakeld. Bij onze fractie kwamen veel klachten binnen over de gevolgde methode en de uitkomsten. Gelukkig kregen Westland Verstandig en de oppositiepartijen het voor elkaar de wethouder voorlopig een halt te laten maken. Westland Verstandig opende op haar site een meldpunt. Hebt u ook ervaringen als hulpverlener, hulpontvanger of familie met de afschatting, laat het ons weten op onze site of telefoon of in onze Burgerkantoren.
Wilt u contact: Westland Verstandig, Pr. Julianastraat 43a, 2671 EH Naaldwijk / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Langestraat nr.131 of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a.