Publicatie ‘s-Gravenzander-Beeld Gravin Machteld mag van CDA-wethouder Vreugdenhil per se niet terug naar Marktplein.

Beeld Gravin Machteld mag van CDA-wethouder Vreugdenhil per se niet terug naar Marktplein. Wat is er toch aan de hand met deze wethouder?

De Raad van Westland besloot in meerderheid dat het Gravin Machteldbeeld weer terug moest naar het Marktplein. Het beeld was een cadeau voor de 750 jaar stadsrechten van ‘s-Gravenzande. Heel veel ‘s-Gravenzanders willen het beeld terug, ook al omdat ‘s-Gravenzandse kinderen in 1995 hun handpalm afdrukten in de sokkel. CDA was tegen terugplaatsing en stemde ook tegen de motie. Er zou geen plaats zijn op het plein. Kinderachtig en onbegrijpelijk. Westland Verstandig bood het College aan het beeld te plaatsen bij Marktplein 10 op “eigen terrein”. Vreugdenhil wijst ook dit af en gebruikt daarbij ondeugdelijke argumenten. Nu maar weer wachten op de evaluatie 1 jaar na ingebruikname vernieuwd plein. Gevreesd wordt dat dan weer nieuwe drogredenen nodig zijn om terugkeer te beletten.
Wilt u contact: Westland Verstandig, Pr. Julianastraat 43a, 2671 EH Naaldwijk / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Langestraat nr.131 of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a.