Publicatie ‘s-Gravenzander-Plan voor bouw 355 woningen in plan Rijnvaart moet anders en mag door Raad niet worden vastgesteld

Plan voor bouw 355 woningen in plan Rijnvaart moet anders en mag door Raad niet worden vastgesteld

Westland Verstandig heeft verzocht bij de komende raadsvergadering de inhoud van het bestemmingsplan Rijnvaart te bespreken; zij was de enige fractie die dat wilde en de andere fracties gingen akkoord met het plan. Dit plan deugt echter niet. Teveel huizen en de infrastructuur is ontoereikend. De Rijnvaartweg is nu al te druk en de Nieuwe Vaart kan natuurlijk geen grote verkeerstromen aan. Voorts moet betere inpassing van de bestaande woningen plaatsvinden. De oplossing is: ofwel minder woningen zoals ook het geval was in het oude plan dat uitging van wonen op het water en de woningen beter inpassen in de omgeving, ofwel eerst de wegen en voorzieningen aanpassen en dan pas bouwen en rekening houden met de bestaande woningen. Dit plan loopt al meer dan 15 jaar, er is dus tijd genoeg geweest om over de infrastructuur na te denken. Westland Verstandig is voor de bouw van woningen voor onze burgers, maar tegen onverantwoord en onverstandig handelen. Vandaar dat zij tegen het plan zal stemmen. De Raad van State moet er dan aan te pas komen en daarna mogelijk de nieuwe Raad. Hopelijk zal die dan anders zijn samengesteld met partijen die wel echt om de burgers geven.
Wilt u contact: Westland Verstandig Kreeklaan 6, 2691KX ’s-Gravenzande / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Langestraat nr.131 of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a.