skip to Main Content

Vragen aan College inzake verkeersbesluit gemeente Westland instellen van een parkeerverbod op de Duindistel te Naaldwijk, documentnummer 18-0180842

Het College van Burgemeester en Wethouders
van de Gemeente Westland
Postbus 150
2670 AD  NAALDWIJK

Betreft: schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Raad 2016 inzake verkeersbesluit gemeente Westland instellen van een parkeerverbod op de Duindistel te Naaldwijk, documentnummer 18-0180842

Vraag 586 2018-2022

Edelachtbaar College,

Bijgaand besluit heeft het College genomen en de omwonenden op de Duindistel hebben hiervan kennis genomen. Voorts wordt geconstateerd dat nog steeds geen complete publicatie plaatsvindt van een verkeersbesluit, zodat soms wel heel lastig te halen valt uit de publicatie waar het nu precies om gaat. Duidelijkheid in de kennisgeving van een besluit is belangrijk voor onze burgers. Het besluit is bijgevoegd.  

Daarnaast is het besluit verkeerd, in zoverre dat er nu aan één zijde een gele onderbroken streep ligt en aan de andere zijde niet. Bijgaand het fotomateriaal van de huidige situatie –foto 1-. Geparkeerd wordt aan de overzijde, dus daar waar uitbouwen te zien zijn. Dit is een situatie die gehandhaafd moet blijven. Het verkeersbesluit voorziet echter in een parkeerverbod aan de zijde waar die uitbouwen staan, terwijl er geen opheffing van het parkeerverbod aan de andere zijde bestaat. Het parkeerverbod aan de andere zijde is ook begrijpelijk gezien de verkeerssituatie ter plaatse. Het besluit gaat dan ook uit van een verkeerde feitelijke situatie zo lijkt het, omdat als het verkeersbesluit wordt ingevoerd aan beide zijden niet meer geparkeerd kan worden hetgeen weer niet kan en ook niet wenselijk is. Zie foto 2 die hoort bij het verkeersbesluit en daarop is de nu aanwezige onderbroken streep weer weggehaald. Alom onduidelijkheid dus.

Dit leidt tot de volgende vragen:

  • Is het College nu eindelijk bereid, zoals de wethouder in het verleden ook al heeft toegezegd, om verkeersbesluiten wel uitvoeriger te publiceren, zodat onze burgers weten waar het om gaat en ook dus tijdig kunnen weten of zij bezwaren moeten indienen?
  • Hoe zit het nu met het verkeersbesluit zoals dat voor de Duindistel genomen is? Als het onjuist is, lijkt het dan niet het beste om dit gewoon maar terug te nemen en de situatie opnieuw te bezien?
  • Is het College het met de omwonenden eens dat aan beide zijden een parkeerverbod tot problemen zal gaan leiden voor wat betreft de parkeerdruk ter plaatse? Aan één zijde parkeren levert toch geen verkeersonveilige situaties op? 

De fractie van Westland Verstandig verzoekt u de vragen binnen de daarvoor gestelde termijn schriftelijk te beantwoorden.

bijlage art. 42-vraag 586 Duindistel verkeersbesluit Duindistel

Hoogachtend,
U e.a.,

Namens de fractie Westland Verstandig,
P.J.L.J. Duijsens
Fractievoorzitter

 

 

 

 

Back To Top