skip to Main Content

Beeld Gravin Machteld keert op 24 januari eindelijk terug op het Marktplein

Beeld Gravin Machteld keert op 24 januari eindelijk terug op het Marktplein

Eindelijk komt het beeld van Gravin Machteld terug op het Marktplein op dinsdag 24 januari. Tussen 10.30 uur en 11.00 uur komt het konvooi met beeld en de forse onderbouw in ‘s-Gravenzande aan. De opbouw duurt een dag en het beeld wordt verlicht. Westland Verstandig opent die hele dag haar Burgerkantoor aan het Marktplein. Wilt u kijken, dan staat daar de koffie klaar!

Met plaatsing gaat een wens van vele ‘s-Gravenzandse inwoners en dus ook van Westland Verstandig in vervulling. Wij zijn erg gelukkig dat we dit -met dank aan GBW en VVD- hebben kunnen bereiken.

Het beeld is destijds -in de negentiger jaren van de vorige eeuw- door de toenmalige burgemeester van ‘s-Gravenzande -de heer Ekkers- onthuld en was een cadeau van de inwoners vanwege de 750 jaar geleden gegeven stadsrechten door Gravin Machteld.

Het zou natuurlijk reuze zijn als de heer Ekkers samen met de Westlandse burgemeester Arends en verantwoordelijk wethouder Ferwerda op woensdag 25 januari het beeld weer onthult. Een stukje historie ook in 2023 schrijven!

Het is jammer dat in het verleden -de CDA-tijd-, bij het weghalen, het beeld beschadigd werd en de toen unieke sokkel zelfs helemaal kapot geslagen werd. Na jarenlang terugkeer tegengehouden hebbend, worden we door LPF en CDA nu gewezen op de hogere kosten die ze zelf veroorzaakten door onzorgvuldig handelen bij verwijdering en opslag van beeld en sokkel. Maar laten we dat soort geluiden maar niet serieus nemen en blij zijn met het bereikte resultaat!

 

Back To Top