skip to Main Content

Beeld Machteld willen we weer terugbrengen naar Marktplein

Beeld Machteld willen we weer terugbrengen naar Marktplein

Een belangrijk stuk historie van ‘s-Gravenzande -beeld Gravin Machteld- wil de nieuwe coalitie van Westland Verstandig, GBW en VVD weer terugbrengen naar het Marktplein. Zij luistert daarmee naar de ’s-Gravenzanders. Degene die ‘s-Gravenzande in de 13e eeuw stadsrechten gaf -Gravin Machteld- hoort centraal op het Marktplein te staan. In 1995 op het Marktplein geplaatst -ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan- met betonnen banden waarop je ook kon zitten en waar kinderen toen hun handafdruk plaatsten. Het beeld werd in 2017 weggehaald en voorlopig (?) opgeslagen op de gemeentewerf. De betonnen banden zijn destijds bij het weghalen -naar verluidt- kapot gehakt. Opzettelijk of uit nonchalance?

Dus wel snel gaan doen en terugplaatsing staat op de “snel voor mekaar-lijst” in het actieprogramma van de nieuwe coalitie.

Westland Verstandig wil ieder jaar in Westland twee nieuwe beelden laten plaatsen. Wij gaan het voorstel doen om voor de nieuwbouw van het gemeentehuis één van die nieuwe beelden te plaatsen, bij voorkeur ook een beeld waarin de rijke historie van ‘s-Gravenzande terug te vinden is. Dit om de nieuwe bewoners van dat nog te bouwen appartementencomplex niet de dupe te laten zijn van beloften van een eerder gemeentebestuur, die Machteld daar wilde wegstoppen. Dat laatste vonden wij geen goed idee.

 

Back To Top