skip to Main Content

Druk bezochte Westland Verstandig-avond in Wateringen over verkeerssituatie

Druk bezochte Westland Verstandig-avond in Wateringen over verkeerssituatie

Op donderdagavond 21 september hield Westland Verstandig een avond over de verkeerssituatie in Wateringen. Zowel de Provincie als de gemeenten Den Haag en Westland werden uitgenodigd. Ca. 70 inwoners waren er en vooraf werden 83 mails ontvangen uit Wateringen.

Op uitnodiging van Westland Verstandig gaven een drietal inwoners met verstand van verkeerszaken hun kijk op de situatie. Concrete verbetervoorstellen werden gedaan. Van een nieuwe rondweg tot rotondes die het verkeer moeten ontlasten, verbreding van bepaalde delen van wegen. Op korte termijn moeten een aantal voorzieningen uitgevoerd worden. Geen pleisters plakken zoals andere Westlandse politieke partijen willen! Op lange termijn zal een structurele oplossing moeten komen. Wel zal bij bijna iedere oplossing een goede samenwerking met Den Haag nodig zijn. Medewerkers van de Projectgroep 211 vertelden dat de Wippolderlaan open blijft tijdens de werkzaamheden, behalve 4 weekenden in het jaar: de eerdere berichten daarover in de media zijn niet correct.

Westland Verstandig zal van de avond een uitvoerig rapport maken en aan de Colleges van burgemeester en wethouders van Den Haag en Westland toezenden. Eindelijk moet een keer actie worden ondernomen om dit grote probleem voor Wateringen en Kwintsheul op te lossen. Westland Verstandig zal druk op de ketel houden en aandringen op een vervolg door de gemeente Westland in oktober 2023.

 

Back To Top