skip to Main Content

Hoger beroepsprocedure glasvezelaansluiting in eindfase. Hof bepaalt over ca. 6 weken wanneer uitspraak gedaan wordt op het door Delta Fiber (Caiway) ingestelde hoger beroep

Hoger beroepsprocedure glasvezelaansluiting in eindfase. Hof bepaalt over ca. 6 weken wanneer uitspraak gedaan wordt op het door Delta Fiber (Caiway) ingestelde hoger beroep

Nadat Delta Fiber eind vorig jaar door de Rotterdamse Rechtbank veroordeeld werd tot aanleg van glasvezel in het Buitengebied van Westland, ging Delta Fiber tegen de uitspraak in hoger beroep bij het Haagse Hof. Dat beroep komt bijna op zijn einde en over ca. 6 weken zal het Haagse Hof aangeven wanneer uitspraak zal worden gedaan.

Delta Fiber blijft ook in hoger beroep van mening dat zij haar afspraken niet hoeft na te komen. Ca. 85 Westlandse ondernemers en inwoners uit het Westlandse Buitengebied willen toch aanleg glasvezel en dat Delta Fiber en Caiway de afspraken nakomen. De andere inwoners / ondernemers die destijds een contract zijn aangegaan met Delta Fiber kunnen als de uitspraak van de Rechtbank Rotterdam in stand blijft, ook aanspraak maken op aanleg. Niet aan te nemen valt dat Delta Fiber dat zal weigeren, want ervan uitgegaan mag worden dat Delta Fiber in dezelfde procedures weer ongelijk zal krijgen. Hopelijk blijft een bedrijf als Delta Fiber geen vreemde spelletjes spelen als ze eenmaal teruggefloten zijn door de rechter.

Overigens is inmiddels duidelijk geworden dat ook in andere gemeenten Delta Fiber rond eind 2020 contracten tot aanleg niet nakwam. Delta Fiber wilde plotsklaps in 2020 en 2021 alleen maar glasvezel aanleggen in dorpen / steden en industrieterreinen en niet meer in de buitengebieden. Dus blijkbaar staat het Westlandse buitengebied niet alleen, als we berichten over andere gevallen op internet mogen geloven. Zo zou ook de gemeente Nissewaard Delta Fiber voor de rechter dagen omdat Delta Fiber de afspraken over het aansluiten van het buitengebied in 2019 niet nakwam. Ook daar zou aanleg -net als in Westland- onverwacht complex zijn.

Westland Verstandig coördineert de acties van onze inwoners en ondernemers uit ons Buitengebied. Snel, betrouwbaar internet via glasvezel en geen traag en heel veel storend internet via de al meer dan 40 jaar oude en totaal versleten Caiway tv-kabel waarvoor per maand aanzienlijke bedragen moeten worden betaald.

Back To Top