skip to Main Content

Jong Westland Verstandig-Petitie voor meer starterswoningen in Westland

Jong Westland Verstandig: Petitie voor meer starterswoningen in Westland

Jong Westland Verstandig start een petitie om de gemeente op te roepen veel meer starterswoningen te faciliteren. Nog steeds trekken jongeren massaal uit Westland weg of ze blijven noodgedwongen bij hun ouders wonen, omdat er geen betaalbare starterswoningen zijn. Jong Westland Verstandig wil met de petitie de politieke partijen en het nu zittende College van Burgemeester en Wethouders vragen om dit probleem nu eindelijk krachtdadig en kordaat aan te pakken. Er zijn mogelijkheden genoeg op bouwgronden van de gemeente zelf en zo nodig moeten nieuwe gronden en bestaande gebouwen daarvoor gebruikt worden. Een kwestie van willen!

“Als we Westland innoverend en jong en leefbaar willen houden, dan moeten we investeren in betaalbare woningen voor jongeren tussen de 20 en 35. Wat we nu zien is dat jongeren voor een mooi en vooral goedkoop huis naar andere dorpen en steden trekken en niet in Westland blijven. Volgens Jong Westland Verstandig moet dat niet gebeuren”, aldus de vice-voorzitter van Jong Westland Verstandig Juul Geubbels.

“Honderden starters wonen uit noodzaak bij ouders in Westland, diverse gebouwen staan al jaren leeg in Westland, vaak is kopen geen optie doordat de prijzen zelfs van goedkope en bereikbare woningen in Westland niet te betalen zijn voor starters. Daar moet echt verandering in komen”, voegt Melanie Stokkers toe, bestuurslid van Jong Westland Verstandig en raadslid voor Westland Verstandig.

“Het moet stoppen dat Westlandse jongeren gedwongen worden om thuis te blijven wonen of om hun heil in andere gemeenten te zoeken, omdat de huizen daar wel betaalbaar zijn”, vindt Mauro Steentjes, bestuurslid van Jong Westland Verstandig en fractie-ondersteuner van Westland Verstandig.

Vandaar dat wij de volgende petitie opstarten om verder druk te zetten op het gemeentebestuur om alsnog op grote schaal dit soort woningen te bouwen en om de behoeften en de noden in beeld te krijgen. U kunt de petitie ondersteunen op Petities.nl. U kunt de petitie ook ondersteunen op de site van Westland Verstandig: www.westlandverstandig.nl of u kunt de petitie ondertekenen op één van onze Burgerkantoren aan het Marktplein 10 in ’s-Gravenzande of aan de Prinses Julianastraat nr. 43a in Naaldwijk, wanneer deze geopend zijn.

Petitie

Ik ben een Westlandse jongere die al enige tijd op zoek is naar geschikte en goedkope woonruimte in Westland. Mijn voorkeur gaat uit naar huur voor maximaal € 600,– per maand of koop tot € 180.000,–. Ondanks diverse pogingen lukt het maar niet om een eigen woonruimte te vinden.

Ik verzoek het bestuur van de gemeente Westland om snel met concrete plannen te komen en die ook direct uit te voeren, voor de bouw van veel meer sociale koopwoningen tot € 180.000,– en sociale huurwoningen met een huur van maximaal € 600,– in Westland en verspreid over de elf dorpen.

Namens Jong Westland Verstandig,
Melanie Stokkers, Mauro Steentjes, Juul Geubbels

 

Back To Top