skip to Main Content

Nu al politiek geharrewar over wie in welk deel van de nieuwe gemeentehuizen moet worden gehuisvest.

Nu al politiek geharrewar over wie in welk deel van de nieuwe gemeentehuizen moet worden gehuisvest. Kinderachtig gedrag van wethouder en directeur

Westland Verstandig blijft het oneens met het geldverkwistende plan voor de bouw van 2 halve gemeentehuizen op twee locaties. Voor 25 jaar gaat de gemeente verplichtingen aan, die niet verantwoord zijn. Bovendien 2 halve gebouwen vanwege politiek compromis tussen de toen grootste politieke partijen. Normaal denkende mensen zouden als ze het zelf moesten betalen nooit kiezen voor 2 gebouwen in Naaldwijk: duurder in onderhoud, duurder in gebruik, onhandig omdat de medewerkers natuurlijk graag in het “echte paleis” aan de Verdilaan willen zitten. De Tiendweg is de B-locatie en de Verdilaan de A-locatie. Gezien het feit dat wethouder Meijer geen openheid van zaken wil geven over afspraken aan de Raad blijft het gissen wat nu precies achter de schermen over de bouw is afgesproken. Zwijgen doe je alleen als je wat te verbergen hebt. Het enige wat we wel weten is dat de ontwikkelaar jaarlijks 25 jaar lang ieder jaar 12% rendement heeft en de nieuwe gemeentehuizen meer dan € 2 miljoen per jaar duurder zijn dan de bestaande 4 gemeentehuizen.

Nu al is er wrevel binnen het gemeentehuis wie waar komt te zitten . Dit was te voorzien. Zo willen de griffier met 9 medewerkers graag in het gemeentehuisdeel aan de Verdilaan en hebben daar goede redenen voor. Wethouder Meijer en directeur Van Beek zijn mordicus tegen en werken tegen en maken het onmogelijk. Zij willen graag andere ambtenaren in het publiekscentrum. Echter de griffier accepteert het niet. Daar wordt nu weer veel zinloze energie en aandacht aan besteed tot zeker november. De raadsfracties, behalve Westland Verstandig, willen een geldkostend extern onderzoek naar de griffie-organisatie. Geldverslinderij en onnodig. Ook ruziemaken om niets. Zonde omdat er nog zoveel zinvol echt werk te doen is in Westland. Westland Verstandig wil de burger centraal stellen. Daarvoor moeten het bestuur en de ambtenaren bezig zijn en niet om een werkplek.

Namens de fractie van Westland Verstandig

Peter Duijsens,
Fractievoorzitter

Back To Top