skip to Main Content

Persbericht VVD Westland verloochent verkiezingsbelofte

VVD Westland laat via een persbericht weten dat zij vanaf 2018 de schuldpositie van de gemeente Westland gaat afbouwen. Diezelfde partij heeft vlak voor de verkiezingen haar verkiezingsposters veranderd. De nieuwe tekst hield in dat CDA Westland en GemeenteBelang Westland in de Colleges van de afgelopen tien jaren, Westland op de rand van het faillissement gebracht hebben. De schulden lopen maar op en er wordt teveel geld uitgegeven. Op zich een juiste constatering. Inmiddels is wel duidelijk dat VVD Westland zodra zij op het pluche plaatsnam, ineens niets meer wilde weten van haar verkiezingsretoriek. VVD Westland wilde snoeien in de kosten zoals de Westland marketing en wilde voor de verkiezingen één nieuw gemeentehuis. Nu laat VVD Westland de schulden van de gemeente oplopen tot en met 2018 tot in ieder geval € 470 miljoen. Ook VVD Westland weet dat dat een voorzichtige raming is en dat de schuldtoename waarschijnlijk nog veel groter zal worden omdat er, tenzij de economische tijden snel beter worden, rekening gehouden wordt met niet realistische grondverkoopopbrengsten.

 

VVD Westland probeert zich eruit te wurmen door nu aan te geven dat zij pas vanaf 2018 de schuldpositie van Westland gaat afbouwen. Eerst die schuld laten oplopen tot grote hoogte, wel investeringen goedvinden die men volgens de verkiezingsbelofte niet goed zou vinden om dan vervolgens te constateren dat na deze Collegeperiode pas echt begonnen wordt met de schuldreductie. Hoe men dat wil gaan doen, is volstrekt onduidelijk. Het voorzieningenniveau in Westland moet op peil blijven. Dat kan alleen maar door nu alvast langzaam met de schuldafbouw te beginnen en dat kan gebeuren door overbodige uitgaven weg te strepen (zoals Westland marketing), verder goed geplande bezuinigingen door te voeren op de ambtelijke organisatie. Ook door het niet bouwen van twee onnodige nieuwe gemeentehuizen waardoor de schuld in ieder geval niet verder oploopt met € 50 miljoen.

 

VVD Westland probeert nu haar kiezersbedrog zo te plooien door nu in feite met alles wat het oude College voorstond akkoord te gaan en erop te wijzen dat pas vanaf 2018 de schuld wordt afgebouwd. Vreemd en een duidelijke drogreden. Het zou VVD Westland sieren als men zou toegeven dat het pluche zo wordt omarmd, dat men vervolgens alle verkiezingsbeloften daaraan heeft opgeofferd en gewoon doorgaat zoals CDA Westland en GemeenteBelang Westland al jaren doen: potverteren door onzinnige uitgaven, alle schulden en problemen naar de toekomst verschuiven en vooral de kop in het zand te steken voor de te hoge gemeenteschuld en de te hoog geprijsde grondenvoorraad.

 

Namens de fractie van Westland Verstandig

Peter Duijsens,

Fractievoorzitter

 

 

 

 

Back To Top