skip to Main Content

Persbericht Westland Verstandig: Informatietent bij gemeentehuis Naaldwijk krijgt eind oktober een vervolg op een vaste locatie in centrum Naaldwijk

Westland Verstandig: Informatietent bij gemeentehuis Naaldwijk krijgt eind oktober een vervolg op een vaste locatie in centrum Naaldwijk

Sedert februari 2015 staat bij de ingang van het gemeentehuis de Westland Verstandig Informatietent. Inmiddels is de tent uitgegroeid tot het “volksprotest” tegen het geldverkwistende plan voor 2 gemeentehuizen. Vaststaat wel dat heel veel Westlandse burgers deze “2 statussymbolen” niet wensen en die centen liever anders besteed zouden zien. Men begrijpt er helemaal niets van. Westland Verstandig heeft tijdens de 8 maanden dat de tent er staat gemerkt dat de Westlanders grote behoefte hebben “bij te praten” en “bijgepraat” te worden. Het gaat dan om zeer uiteenlopende onderwerpen, waaronder het gemeentehuis. Soms is men tevreden over de gemeente, maar vaker is dat niet geval. In die onvrede is een duidelijke lijn te herkennen. Het gaat dan om de directe leefomgeving die te wensen overlaat en de slechte communicatie met het gemeentebestuur.

Gezien de enorme toestroom van mensen en de nuttige functie die het heeft om in een ongedwongen sfeer Westlanders aan het woord te laten en ook het naderende winterseizoen, zal Westland Verstandig de Informatietent eind oktober gaan verplaatsen naar een vaste locatie in het centrum van Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat in een voormalig winkelpand. Dat zal gebeuren niet meer in de vertrouwde tent -die verdwijnt totdat de inzet daarvan weer nodig is- maar vanuit een pand dat speciaal daarvoor wordt ingericht. Naast andere activiteiten door Westland Verstandig ten behoeve van de Westlanders, zal dat praathuis openstaan voor alle Westlandse burgers en bedrijven die met Westland Verstandig willen spreken over gemeentezaken.

Westland Verstandig heeft eerder aangekondigd haar fractievergaderingen te gaan houden in de Westlandse kernen om zo nog dichter bij de bevolking te staan. Het nieuwe pand in het centrum van Naaldwijk zal  ook één van die locaties zijn. In de andere kernen zal de fractie van Westland Verstandig ook geregeld gaan vergaderen. Tijdstippen en locaties worden op korte termijn bericht. Westland Verstandig wil tussen de burgers staan en functioneren als echte volksvertegenwoordigers. Ook wenst  Westland Verstandig niet mee te doen aan de geldverkwisting voor de nieuwe gemeentehuizen, waarin de andere politieke partijen allemaal grote ruimtes voor zichzelf claimen om nauwelijks een (deel van de) avond per week te gebruiken en tijdens de zomermaanden en de vele vakantieperioden helemaal niet. Westland Verstandig vindt ook dat zonde van de centen die de burgers in Westland uiteindelijk moeten opbrengen. Hoeveel geld al die fractiekamers kosten is volstrekt onduidelijk nu wethouder Meijer van de partij GemeenteBelang Westland alle financiële informatie over de 2 gemeentehuizen angstvallig achterhoudt en weigert de Raad daarover te informeren.

Namens de fractie van Westland Verstandig

Peter Duijsens,
Fractievoorzitter

Back To Top