skip to Main Content

Publicatie Groot Westland 08-08-2016

Westland Verstandig: Zelfstandig bedrijf, die in opdracht van Westland alle jeugd- en WMO zorg gaat uitvoeren, is om meerdere redenen slecht voor de Westlandse burgers.

Eigen belang college en ambtenaren telt zwaarder dan de zorgbehoevende burgers. Dit college van CDA, VVD, PW en GBW blijft doorgaan met het oprichten van een besloten vennootschap: SKT B.V. SKT staat voor sociaal kernteam Westland. Het nieuwe bedrijf krijgt een nieuwe directeur en staf. De gemeente gaat opdracht geven aan SKT om alle zorg te gaan uitvoeren. SKT doet dat dus in de toekomst en niet meer de gemeente. Duur, zorg wordt ten onrechte weer op afstand gezet, oncontroleerbaar, organisatie die voorlopig alleen met zichzelf en de reorganisatie bezig is in plaats met de zorg, ondoorzichtige structuur (wat valt wel nog onder gemeente en wat is SKT)? Tientallen ambtenaren zijn ambtenaar af en moeten gedwongen in dienst treden van het nieuwe bedrijf. Visie Westland Verstandig: zeker in deze tijd van veranderingen op het gebied van de zorg en het steeds meer een beroep doen op mantelzorgers past het niet  dat het college en de leidinggevende ambtenaren onverantwoorde spelletjes gaan spelen. Geen enkel echt voordeel is aan te wijzen voor de vorenstaande move. Er kwamen 6 wethouders, die gemiddeld zonder wachtgeld 350.000 per jaar kosten, nou net vanwege de uitbreiding van de gemeentelijke taken. Tja blijkbaar was dat laatste een slechte smoes.

Wilt u contact: Westland Verstandig Kreeklaan 6, 2691KX, ’s-Gravenzande / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie ook: www.westlandverstandig.nl of bezoek het Westland Verstandig BURGERKANTOOR, Pr. Julianastraat 43a in Naaldwijk, in de vakantieperiode enkel op afspraak op maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

 

 

Back To Top