skip to Main Content

Publicatie Groot Westland-College en meerderheid Raad nemen slechte besluiten over afval, het stoppen van verzamelen oud papier door verenigingen, scholen en kerken en laten betalen door Westlandse recyclingbedrijven gemeentewerven

College en meerderheid Raad nemen slechte besluiten over afval, het stoppen van verzamelen oud papier door verenigingen, scholen en kerken en het laten betalen door de Westlandse recyclingbedrijven op de gemeentewerven

College en meerderheid Raad kiezen voor een afvalophaalsysteem (bronscheiding) dat belastend is voor onze inwoners, extra duur is en niet het gewenste effect zal hebben. Ook intern bij de gemeente werd in het nabije verleden een ander systeem (nascheiding) aanbevolen. Waarom wordt een niet verstandig besluit genomen? Westland Verstandig weet het ook niet. Goede argumenten voor nascheiding (één bak per huishouden die wekelijks één of meerdere keren wordt geleegd) met scheiding bij de afvalverwerker werden niet gehoord. Slecht voor onze inwoners die financieel de lasten moeten dragen, maar ook belast worden met een nutteloos belastend scheiden en het ophalen van de grijze bak één keer in de drie weken.

Gelijk wordt ook een eind gemaakt aan het ophalen van oud papier door verenigingen, scholen en kerken, die daarmee vele tienduizenden euro’s verdienden. Westland Verstandig wil dat het College dat terugdraait. Ook het niet meer accepteren van aangevoerde huisraad door de recyclingbedrijven vindt Westland Verstandig een bizar onjuiste verandering van een al tientallen jaren bestaand gebruik. Ook dat moet anders!
Wilt u contact: Westland Verstandig, Pr. Julianastraat 43a, 2671 EH Naaldwijk / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Marktplein 10 op werkdagen dagelijks tussen 13.00 en 15.00 uur of het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur.

 

Back To Top