skip to Main Content
Publicatie Groot Westland-Nog Een Keer Uitleg Over De Islamitische School In Westland

Publicatie Groot Westland-Nog een keer uitleg over de islamitische school in Westland

Nog een keer uitleg over de islamitische school in Westland

Onze fractie kreeg gigantische bijval uit Westland voor haar standpunt over het tegenhouden van een snelle komst van een islamitische school in Westland.
Hoe zit het? De minister gaat over de bekostiging van het onderwijs. De gemeente moet de huisvesting en de inrichting verzorgen en betalen. We zitten nu nog in de eerste fase. De komst van een dergelijke nieuwe school in Westland is niet nodig, dwarsboomt de integratie en is dus in Westland niet gewenst. Dat vond de meerderheid van de Raad al in 2018 en recent weer. De Raad van State deed eerder een uitspraak tussen de minister, die eerst ook niet wilde, en de school. In 2016 was de Raad nog positief. Nu heeft de minister toch het plan van scholen vastgesteld en van dat besluit wordt beroep bij de Raad van State ingesteld door de Raad. Daarna gaat de huisvesting spelen en daar gaat de gemeente weer over. Locatie, geldkrediet, bestemmingsplan. De eerste jaren zal de school er in ieder geval niet komen dus.
Onze burgerkantoren in Naaldwijk en ‘s-Gravenzande zijn in augustus gesloten. U kunt ons wel altijd bellen op 06-53401068 of mailen naar info@duijsens.net.

 

Back To Top