skip to Main Content

Publicatie Groot Westland-Westlandse Raad vergadert weer gelukkig over voor Westland rakende zaken

Westlandse Raad vergadert weer gelukkig over voor Westland rakende zaken

Uiteraard maken we een tijd mee die in alle opzichten anders, beangstigend en toch ook weer uitdagend is. Mensen in Nederland en ook in Westland sterven en veel mensen zijn bang en onzeker. Naast de gezondheidscrisis ook een enorme economische schokgolf. Het echte raadswerk wordt dan betrekkelijk onbelangrijk, lijkt het.
Toch vindt Westland Verstandig dat de Raad met het College het debat moet voeren over de maatschappelijke en financiële gevolgen van het virus voor Westland. Vragen als: wat doen we en doen we wel genoeg, moeten beantwoord worden. Maar ook: waar moeten we in Westland andere keuzes gaan maken om tijd en geld beter in te zetten voor de huidige echte problemen van inwoners, verenigingen, ondernemers?
Westland Verstandig verzocht het College de Raad een financiële impactanalyse te geven; waar minder inkomsten en waar meer uitgaven. Welke maatregelen zijn nodig nu en vanaf het moment dat de crisis bijna of helemaal voorbij is. De Westlandse wereld draait ook door, burgers willen gehoord worden ook in deze tijd en ook daar moet de politiek wat mee. Vandaar dat Westland Verstandig vorige week een aantal kwesties bij de rondvragen aan de orde stelde in de digitale commissievergadering.
Wilt u contact: Westland Verstandig, Pr. Julianastraat 43a, 2671 EH Naaldwijk / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl. Onze Burgerkantoren houden we nog even dicht.

Back To Top