skip to Main Content

Publicatie Het Hele Westland – Definitieve opvolging opstappende burgemeester Van der Tak pas na verkiezingen maart 2018

Het Hele Westland

Definitieve opvolging opstappende burgemeester Van der Tak pas na verkiezingen maart 2018

Vorige week vond overleg plaats tussen de 9 fractievoorzitters en de Commissaris van de Koning over de situatie na het plotselinge vertrek van burgemeester Van der Tak. Door de onhandige timing (na herbenoeming voor 6 jaren eind vorig jaar, nu ineens direct tussentijds vertrek) wordt Westland gedwongen voor best een lange periode eerst een waarnemend burgemeester te krijgen en daarna pas -verwacht wordt per 1 januari 2019- een definitieve burgemeester. Jammer. Westland Verstandig vindt dit alles niet in Westlands belang. Immers waarom niet begin vorig jaar geregeld. Zie Den Haag waar dat wel snel en correct werd geregeld. Jammer en wat ons betreft weer een bewijs dat het echte belang van de inwoners van Westland bij de huidige bestuurders niet echt telt.

Wij vinden dat een nieuwe burgemeester een burgervader of burgermoeder moet zijn, in ieder geval een echte verbinder tussen burgers, tussen de burgers moet staan maar ook afstand weet te bewaren, niet aan vriendjespolitiek doet en echt oog moet hebben voor het belang van al onze inwoners en zeker boven de politiek moet staan en ook kennis moet hebben van het Westland, bedrijven, werkgelegenheid, veiligheid, zorg, leefomgeving etc.

Ook de inwoners en bedrijven moeten de kans krijgen echt mee te praten over wat zij willen en dus “de profielschets” meebepalen. Helaas is rechtstreekse verkiezing niet mogelijk. Dit laatste zou voor Westland natuurlijk het beste zijn. Wij zullen duidelijk aangeven in ons verkiezingsprogramma welke burgemeester we willen.

In verband met de vakantie zijn onze burgerkantoren tot 28 augustus gesloten. U kunt natuurlijk altijd wel een afspraak maken. Tel. 06-53401068 en e-mail info@duijsens.net.

 

Back To Top