skip to Main Content

Publicatie Het Hele Westland-Woningcoöperaties hanteren ogenschijnlijk eigen regels bij woningtoewijzingen

Woningcoöperaties hanteren ogenschijnlijk eigen regels bij woningtoewijzingen. Leidt vaak tot willekeur en ontevredenheid bij aanvragers

Westland Verstandig werd de afgelopen weken meerdere malen benaderd door Westlanders die zich ingeschreven hebben voor een  woning. Veelvuldig komt men niet in aanmerking omdat men net iets te veel inkomen heeft. Als dan later geconstateerd wordt wie de beoogde woning wel krijgt, dan heerst onbegrip. Ook klachten over aanzienlijke verschillen huurprijzen voor dezelfde woningen. Vaak ook voldoet de toegewezen woning niet aan de wensen. Bijv. een etagewoning van iemand die erg slecht ter been is. Voeg daarbij de vorige week gebleken leeftijdsdiscriminatie bij toewijzing van starterswoningen. Ook voeren de coöperaties een niet te verklaren verkoopbeleid van bestaande goedkope sociale huurwoningen bij het einde van de huur, waardoor deze woningen niet meer beschikbaar zijn voor de doelgroep. We kunnen nog wel even doorgaan met het noemen van zaken die niet redelijk en niet in het belang van onze inwoners overkomen. Westland Verstandig heeft al eerder gepleit voor een gemeentelijk woningbedrijf. Vòòr 1995 was dat ook zo! De gemeenteraad kan dan zelf weer de bouw en toewijzing van sociale huurwoningen regelen. We zijn dan niet meer volledig afhankelijk van woningcoöperaties die hun best doen maar toch ook weer eigen belang hebben.
In verband met de vakantie zijn onze burgerkantoren tot 28 augustus gesloten. U kunt natuurlijk altijd wel een afspraak maken. Tel. 06-53401068 en e-mail info@duijsens.net.

Back To Top