skip to Main Content

Publicatie HHW-Als men echt wil, dan kan alles! Nu snel genoeg starters-, senioren- en flexwoningen op goede locaties

Als men echt wil, dan kan alles! Nu snel genoeg starters-, senioren- en flexwoningen op goede locaties! Waarom nu wel mogelijk en eerder niet!

Westland Verstandig roept al jaren dat het toch niet zo lastig moet zijn om goedkope starters- en seniorenwoningen te bouwen in Westland. Neem 1 van de vele bouwgronden eigendom van Westland of neem een stuk onrendabel glas en bouw daar dan die woningen al of niet tijdelijk, al dan niet via prefab-constructie of portocabine-constructie. Doe iets aan het schrijnend tekort en los het op! Dit College kreeg dat niet voor elkaar.
Nu zien we plotsklaps dat voor de Oekraïense vluchtelingen, die terecht geholpen worden, tijdelijk 120 woningen worden gebouwd in De Lier (3 jaar) en in Wateringen en dat realisering op een termijn van nog geen 6 weken mogelijk is. Daarmee wordt toch duidelijk dat de gemeente dit toch ook voor haar starters en senioren had kunnen doen. Dit alles bevestigt volgens Westland Verstandig dat we jaren aan het lijntje gehouden zijn. Immers wat nu kan -onder terechte druk de Oekraïners helpen- had toch ook al eerder kunnen worden gedaan voor onze starters / senioren / flexers. Dit is echt niet uit te leggen. Dus nu snel 10 ha vrijmaken voor de hiervoor genoemde woningen en aan de slag. Dus oplossen het vraagstuk en stoppen met verder in problemen denken!
We hebben spreekuur op werkdagen tussen 13.00 uur en 15.00 uur aan het Marktplein 10 in ‘s-Gravenzande. Buiten die tijden en voor Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a kan altijd een afspraak gemaakt worden op 06-53401068 of mailen naar info@duijsens.net.

Back To Top