skip to Main Content

Publicatie HHW-Dringend concrete plannen gewenst voor meer betaalbare seniorenwoningen

Dringend concrete plannen gewenst voor meer betaalbare seniorenwoningen. Is mogelijk en onverklaarbaar waarom het niet snel wordt aangepakt. Snelheid geboden!

Vorige week waren enkele raadsfracties op bezoek bij Het Oude Land (Berkenflat) in ’s-Gravenzande. Zelfstandig wonen, zorg op maat, 24/ 7 beheer, veel gemeenschappelijke activiteiten in gezellige ruimten. Vele gelukkige senioren. Maar ook een enthousiast en onbezoldigd bestuur. In 1974 sprong de gemeente ‘s-Gravenzande financieel bij, bij de bouw. Sindsdien staat de exploitatie geheel op eigen benen en kost de gemeente niets. Westland Verstandig geeft al jaren aan dat de Berkenflat-formule verder in Westland moet worden uitgerold. Helaas liepen pogingen om het oude ‘s-Gravenzandse gemeentehuis in te richten spaak op onwil van het College. Wat is nodig? Een stuk grond en een eenmalig bedrag vanuit de gemeente om na de bouw de huurprijzen van de woningen onder de € 730,– per maand huur  te houden. Dit moet toch mogelijk zijn. We hebben wel geld voor heel veel onzinnige zaken en dat hoeft dus geen probleem te zijn. Bouwgronden zijn er ook genoeg evenals grote oudere gebouwen. We denken dan bijvoorbeeld aan het oude Monsterse gemeentehuis, maar dat willen dit College en meerderheid Raad (CDA, LPF, VVD, CU-SGP en enkele kleine partijen) per se slopen. Westland Verstandig zal een initiatiefvoorstel indienen en hoopt op steun van de andere politieke partijen.
Wilt u contact: Westland Verstandig, Pr. Julianastraat 43a, 2671 EH Naaldwijk / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Marktplein 10 op werkdagen dagelijks tussen 13.00 en 15.00 uur of het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur.

 

Back To Top