skip to Main Content
Publicatie Monsterse Courant-Westland Verstandig Blijft Tegen Sloop Gemeentehuis Monster

Publicatie Monsterse Courant-Westland Verstandig blijft tegen sloop gemeentehuis Monster

Westland Verstandig blijft tegen sloop gemeentehuis Monster. Besluit moet nu nog niet genomen worden. Eerst totaalbeeld. Besluit nu is onverantwoord. Eerst goed bekijken wat de mogelijkheden zijn zoals kunnen de aangrenzende percelen langs de Choorstraat bij de ontwikkeling van hergebruik bestaande gemeentehuis betrokken worden en wat zijn de voors en tegens van behoud tegenover een concreet alternatief plan met nieuwbouw

Het College van Burgemeester en Wethouders van CDA, LPF, VVD en CU-SGP wil het gemeentehuis Monster nu snel slopen. Wat er na sloop daar gaat gebeuren weet het College nog niet.
Sloop en afboeking kost de gemeente rond de € 2 miljoen. Ook is voor kapitalen het gemeentehuis rond 2014 opgeknapt (dak en binnen). Dat geld is de gemeente ook kwijt.
Geldverslinding en niet duurzaam om een gebouw van goed 35 jaar oud te slopen. Triest ook omdat niet alles bekeken is. Waarom niet de mogelijkheden onderzocht om het bestaande gebouw te handhaven en daarbij te betrekken enkele panden langs de Choorstraat die aan de achterzijde inderdaad te dicht tegen het gemeentehuis aanstaan. Ook moeten, voordat een sloopbesluit genomen wordt, de financiële en ruimtelijke gevolgen daarvan en welke huizen er gaan komen duidelijk zijn. Die duidelijkheid is er niet.

 

Back To Top