skip to Main Content

Rondvraag voor de Commissie Bestuur van 31 augustus 2017 inzake klachten rondom speeltuintje achter het Liesveld Wateringen

Rondvraag voor de Commissie Bestuur van 31 augustus 2017

Onze fractie krijgt klachten binnen van omwonenden van het speeltuintje achter de kinderopvang Tik-Tak aan het Liesveld te Wateringen. Blijkbaar is dat een populaire plek voor rondhangende jeugd. Het is ook een heel aantrekkelijke plek: vlakbij een snackbar, goed verscholen ten opzichte van de drukke Herenstraat, verschillende uitgangswegen en slecht belicht. Omwonenden hebben veel last van overlast en rommel. Ook worden de regels van de Gemeente inzake het gebruik van een speeltuintje niet in acht genomen. Na 21.00 uur wordt “gebruik” gemaakt van de speeltuin. De vraag is of niet met extra verlichting op de speelplaats, het plaatsen van een hek in het poortje naast snackbar De Vier Wieken en vaker controles door Politie / BOA / Sociaal Makelaar / Wijkagent ergernissen voorkomen kunnen worden.

Dit leidt tot de volgende vragen:

  • Is de Burgemeester bekend met de klachten rondom het speeltuintje?
  • Is de Burgemeester bereid om op korte termijn eventueel in gesprek te gaan met de omwonenden en voorgenoemde maatregelen te nemen?

Peter Duijsens
Fractievoorzitter Westland Verstandig

Back To Top