skip to Main Content

Rondvraag Commissie Ruimte inzake Voorhof Honselersdijk

Rondvraag voor de Commissie Ruimte van 26 september 2017

Onze fractie is benaderd door bewoners rondom de Voorhof in Honselersdijk. Die bewoners zouden het liefste zien dat de Voorhof blijft staan en in gebruik gegeven zal worden aan de verenigingen uit Honselersdijk.

Het College heeft echter aangegeven de Voorhof te willen slopen. De omwonenden weten van niets en ook de bewoners van de oude domineeswoning die grenst aan de Voorhof, zijn niet op de hoogte gesteld. Ook de bakker ’t Stoepje die iedere vrijdag op het pleintje voor de Voorhof zijn waren verkoopt, weet van niets. Ook niet op welke wijze de sloop georganiseerd gaat worden, hoe het vrachtverkeer en de kranen door de Fazantlaan zullen rijden, ofwel via de Dijkstraat. Kortom er is een groot gebrek aan communicatie.

Dit leidt tot de volgende vragen:

  • Wanneer worden de omwonenden gehoord over de wenselijkheid van sloop?
  • Waarom is er in deze niet met de omwonenden gecommuniceerd over de voorgenomen activiteiten? Voor de leefomgeving is uiteraard de sloop van de Voorhof voor de betreffende bewoners best wel ingrijpend. Ook weten de omwonenden niets, behalve dan dat zij van onze fractie schetsen hebben toegestuurd gekregen die wij weer van het College ontvingen, over de bestemming na de sloop. Waarom wordt door het College op deze wijze met omwonenden omgegaan?

Peter Duijsens
Fractievoorzitter Westland Verstandig

 

Back To Top