skip to Main Content

Rondvraag voor de Commissie Bestuur van 8 januari 2015

Op Oudejaarsdag zijn al vroeg in de middag ernstige problemen ontstaan in en rondom de Nachtegaalstraat in Honselersdijk. Vroeg in de middag was ook al duidelijk zichtbaar dat een en ander later in de avond zou gaan escaleren. Politie en wijkagent zijn ter plaatse geweest, doch namen er genoegen mee dat rotjes naar hen gegooid werden en deden niets. Uiteindelijk is later op de avond letterlijk en figuurlijk de bom gebarsten. Lantaarnpalen weden opgeblazen zodat het geheel donker was in de buurt. Schuttingen van buurtbewoners werden afgebroken en verbrand en ook andere vernielingen werden aangericht. Uiteindelijk is de situatie dermate geëscaleerd dat de ME ingeschakeld is moeten worden en mensen ter plaatse zelfs een uitgangsverbod kregen opgelegd. Dit is nu al de zoveelste keer dat deels personen uit de Nachtegaalstraat en deels personen van elders de buurt onveilig maken, dreigend overkomen en forse schades aanrichten. Structurele maatregelen zijn nodig.

 

Het vorenstaande leidt tot het navolgende:

  • Heeft de burgemeester zicht op het gebeurde op 31 december/1 januari en wat is de rol van de politie geweest?
  • Had een en ander niet voorkomen kunnen worden?
  • Welke structurele maatregelen wil de burgemeester nemen om het probleem van de steeds maar weer terugkerende, buurt lastigvallende jongeren weg te krijgen?
  • Heeft de burgemeester zicht op welke jongeren steeds maar weer voor onrust ter plaatse zorgen en zo ja is de burgemeester bereid om drastische maatregelen te nemen zoals gedwongen verhuizing uit de betreffende Nachtegaalstraat?
  • Ziet de burgemeester kans om de schade die ook aan gemeentelijk eigendom geleden is, vergoed te krijgen?

 

Namens de fractie van Westland Verstandig

Peter Duijsens,

Fractievoorzitter

Back To Top