skip to Main Content

Vervang wethouder Mohamed el Mokaddem (PvdA) niet

‘Vervang wethouder Mohamed el Mokaddem (PvdA) niet.’ Dat stelt Westland Verstandig-fractievoorzitter Peter Duijsens: “Een beginnend wethouder benoemen voor nog geen jaar heeft geen zin, voegt niets toe en kost alleen maar geld aan ondersteuning, opleiding, pensioen en wachtgeld.”

Maar daar denkt de PvdA heel anders over. Die heeft Hans Spigt al voorgedragen als opvolger van El Mokaddem. Spigt was eerder in in Dordrecht en Utrecht al wethouder en is nu actief voor onder meer Jeugdzorg Nederland en het Jeugdcultuurfonds Utrecht.
Weverling
Eerder dit jaar werd wethouder Arne Weverling al vervangen door Frank Rijneveen, omdat hij campagne wilde voeren voor een zetel in de Tweede Kamer namens de VVD. Duijsens wil niet nog een keer een wethouder laten vervangen voor de korte tijd die nog resteert tot aan de gemeenteraadsverkiezingen begin volgend jaar.

Verder vindt Westland Verstandig dat de door El Mokaddem gemaakte opleidingskosten (hij heeft enkele opleidingen gevolgd op kosten van de gemeente – red.) moet terugbetalen. “Wat is er toch gaande binnen dit college? Is men nu wel van plan om de door de gemeente voor deze wethouder betaalde opleidingskosten terug te laten betalen?” aldus Duijsens.

LPF
Ook LPF Westland is niet blij met het nieuws en vraagt zich af of zijn nieuwe werkgever voor de kosten van de opleidingen wil opdraaien, zo blijkt uit een bericht van de partij op Facebook.

Gepubliceerd op WOS.nl op 28-04-2017
Back To Top