skip to Main Content

Westlandse tradities en Westlands erfgoed in gevaar. Westland Verstandig vindt van niet

Westlandse tradities en Westlands erfgoed in gevaar? Westland Verstandig vindt van niet!

De LPF roert zich de laatste dagen. LPF vreest dat de Westlandse cultuur van schuitvaren, feestweken en hokken verloren gaat door de nieuwe coalitie. Is dat laatste nou zo? Het vorige College van CDA en LPF nam al besluiten over voorkomen geluidsoverlast op het water. Eveneens nam het vorige College al een besluit over het Lierse Hok. Ook de vergunningverleningen van de feestweken speelden al bij het vorige College. Is de Westlandse traditie dan wel in gedrang? Ook dat valt mee. Door Westland varen met een Westlandse schuit is inderdaad traditie. Het veroorzaken van geluidoverlast en het ergeren van inwoners is zeker geen traditie! Althans tot voor enkele jaren niet!
Hokken is een typisch Westlands fenomeen. Daar moeten we niet lastig over doen als gemeente. Alleen als het hok niet voor vrienden gebruikt wordt en prijslijsten opgehangen worden, dan moet dat aangepast worden. Niks geks aan natuurlijk. Na aanpassing is het probleem opgelost.
De feestweken zijn belangrijk voor onze inwoners voor ontmoetingen. Die moeten blijven en georganiseerd kunnen worden. De massaliteit dwingt helaas wel tot beperkingen willen onze inwoners kunnen blijven genieten. Dus ook die ingreep is begrijpelijk!
Kort en goed: alleen maar wat schreeuwen als LPF voor de bühne lost niets op! Verstandig handelen daarentegen wel.

Namens de fractie van Westland Verstandig,
Peter Duijsens

 

Back To Top