skip to Main Content

Zorg in Westland blijft zorgen baren

Zorg in Westland blijft Westland Verstandig zorgen baren

Op het gebied van de zorg valt in Westland nog een hoop te doen! Veel voorzieningen die bij andere gemeenten wel geregeld zijn ontbreken in Westland. Geld was er, en nog steeds. Echter als CDA, VVD, GemeenteBelang Westland, PvdA en GroenLinks, gesteund door enkele kleine oppositiepartijen D66, ChristenUnie/SGP het van het Rijk ontvangen geld gaan besteden aan glastuinbouwherstructurering, dan gaat er iets goed fout.

Voorzieningen als voldoende opvang van degenen die zorg nodig hebben dichtbij, passende respijtzorg, leningen aan ouderen zodat ze langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen en geld krijgen op hun woning, voldoende financiële ondersteuning mantelzorgers, meer uren thuishulp, snellere en effectievere aanpassingen woningen als die onveilig zijn of ongeschikt voor het bewonen door ouderen, invoer nachtapotheek, financiële hulp bij het geven van nieuwe gebruiksmogelijkheden voor zorgbehoevenden in de verpleeghuizen van Careyn en Pieter van Foreest die geen geld meer krijgen voor nieuwe klanten etc. Allemaal geld kostende activiteiten.

Nu leunt Westland vaak voor de nodige voorzieningen op de gemeenten om ons heen als er daar al een voorziening is. Dat moet en kan ook anders. De gemeente heeft de plicht dat alle Westlanders goede en passende zorg krijgen en daar hoort niet bij het overhevelen van zorgeuro’s naar de glastuinbouw of andere bestemmingen.

Namens de fractie van Westland Verstandig

Peter Duijsens,
Fractievoorzitter

Back To Top