Publicatie Groot Westland-Westland moet meer geld krijgen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor beter openbaar vervoer

Westland moet meer geld krijgen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor beter openbaar vervoer

Jarenlang is het openbaar vervoer in Westland door de diverse Colleges van Burgemeester en Wethouder verwaarloosd. Nu zijn we de enige gemeente in de buurt zonder trein- of metroverbinding. Dit terwijl Den Haag met Randstadrail tot aan Wateringen komt en Rotterdam wel miljoenen over heeft voor een metro naar Hoek van Holland. Aantakking van Westland is noodzakelijk wil Westland een aantrekkelijk woon-, werk- en studeergebied worden of blijven. Echter vreemd is het dat op de dringende projectenlijst van de Metropool vooral Den Haag en Rotterdam voorkomen. Ook valt op dat plaatsen als Pijnacker, Nootdorp, Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis veel beter openbaar vervoer hebben. Westland Verstandig vindt dat gezien de grote achterstand op openbaar vervoergebied Westland met stip boven aan moet staan bij de Metropool. De komende 10 jaar zou dit toch gerealiseerd moeten worden, samen met betere wegenstructuren in en rond onze dorpskernen. Ons College van Burgemeester en Wethouders en de coalitie wachten te veel af en zijn te veel onder indruk van de Metropool en komen niet echt voor Westland op. Dat moet echt anders.
Wilt u contact: Westland Verstandig, Pr. Julianastraat 43a, 2671 EH Naaldwijk / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Langestraat nr.131 of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a.