skip to Main Content

Vragen aan College inzake onveilige situatie Haagweg Monster door parkeren auto’s in de berm

Het College van Burgemeester en Wethouders
van de Gemeente Westland
Postbus 150
2670 AD  NAALDWIJK

Betreft: schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Raad 2016 inzake onveilige situatie Haagweg Monster door parkeren auto’s in de berm

 

Vraag 650 2018-2022

 

Edelachtbaar College,

Onze fractie wordt benaderd door bewoners van de Haagweg die constateren dat het erg onveilig is langs de Haagweg vanwege het parkeren van auto’s in de berm. Dit gebeurt niet alleen in de zomermaanden, maar het hele jaar door. Bijgevoegd worden een aantal foto’s van zaterdag 2 februari jl. Eerder gold daar een parkeerverbod, maar omdat dat juridisch niet houdbaar was –de parkeerbermen zouden niet tot de weg behoren- zijn die borden verwijderd en de toenmalige wethouder Duijvestijn heeft andere maatregelen toegezegd. Denkbaar is het om daar keien neer te leggen waardoor het parkeren onmogelijk gemaakt wordt. Geparkeerd zou dienen te worden op Molenslag en niet langs de bermen, althans niet op deze wijze.

Dit is al eerder aan de orde gesteld, maar tot nog toe is er niets ter plekke gewijzigd en dat is voor de bewoners een grote bron van zorg en brengt ook ontevredenheid over het niet kordaat optreden van de gemeente Westland met zich mee.

Dit leidt tot de navolgende vragen:

  • Is het College bereid om nu op korte termijn effectieve maatregelen te nemen waardoor het parkeren niet meer kan plaatsvinden zoals nu geschiedt?
  • Is het College het met de fractie van Westland Verstandig eens dat geparkeerd moet worden op Molenslag of heeft het College andere oplossingen in het vizier?

De fractie van Westland Verstandig verzoekt u de vragen binnen de daarvoor gestelde termijn schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend,
U e.a.,

 

Namens de fractie Westland Verstandig,
P.J.L.J. Duijsens
Fractievoorzitter

 

 

 

 

Back To Top