skip to Main Content

Vragen aan College inzake oplaadpunt elektrische auto’s Hoofdstraat De Lier

Het College van Burgemeester en Wethouders
van de Gemeente Westland
Postbus 150
2670 AD  NAALDWIJK

Betreft: schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Raad 2016 inzake oplaadpunt elektrische auto’s Hoofdstraat De Lier

Vraag 592 2018-2022

Edelachtbaar College,

Onze fractie wordt benaderd door bewoners van De Lier die een bord geplaatst hebben zien worden over de intentie om een oplaadpunt voor elektrische auto’s op de enige twee vrije zone parkeerplekken aan de Hoofdstraat te maken. Bijgaand treft u een foto aan. Parkeren voor de bewoners is nu al zeer lastig en door deze intentie wordt het nog krapper ter plekke. Uiteraard juichen de bewoners het gebruik van een elektrisch oplaadpunt toe, maar de vraag is of niet eerst getracht moet worden om voor degene die de aanvrage doet, op eigen parkeerplekken een dergelijk oplaadpunt te maken.  

Dit leidt tot de volgende vragen:

  • Is het College bekend met de vorenstaande intentie en hoe wordt bepaald waar de betreffende oplaadpunten gesitueerd worden?
  • Wordt bekeken of degene die het oplaadpunt graag wil, ook zelf in de nabijheid van zijn woning ruimte dan wel parkeerruimte heeft op openbaar terrein?
  • Op welke wijze wordt de buurt meegenomen om eerder gebleken verkeerde plaatsingen te voorkomen? Als de buurt zelf middels mails / brieven in actie moet komen, wordt dat dan deugdelijk gecommuniceerd?

De fractie van Westland Verstandig verzoekt u de vragen binnen de daarvoor gestelde termijn schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend,
U e.a.,

Namens de fractie Westland Verstandig,
P.J.L.J. Duijsens
Fractievoorzitter

 

 

Back To Top