skip to Main Content

Westland Verstandig: Plannen mogelijke bouw twee nieuwe gemeentehuizen direct stoppen: nu alweer € 3.8 miljoen duurder!

Persbericht

 

Westland Verstandig: Plannen mogelijke bouw twee nieuwe gemeentehuizen direct stoppen: nu alweer € 3.8 miljoen duurder!

Op dit moment zijn de drie aanneemcombinaties bezig om volledige bouwkundige plannen te maken voor de twee nieuwe gemeentehuizen. In het najaar 2014 moeten deze aan de gemeente toegezonden worden. Later in het jaar presenteren de aannemers de “kostenplaatjes” aan de gemeente. Dan bestaat er pas meer duidelijkheid over wat er gaat komen en wat het gaat kosten. Het gemeentebestuur is dan weer aan zet. Nu zijn er al tegenvallers te melden.

De kosten zijn hoger dan destijds voorzien. Het College geeft in beantwoording op vragen over de jaarrekening 2013 aan, dat de extra risico’s die verbonden zijn aan de realisatie van de nieuwe gemeentehuizen € 3.1 miljoen bedragen waarbij de realiseringskans van de risico’s 99% is. 99% zult u denken, dat is praktisch 100%. Onbegrijpelijk bericht. Zeg gewoon dat de prijs nu al € 3.1 miljoen hoger is. Curieus!

Daarnaast heeft het College bericht dat het “gedoe” met de WOC in 2013 een bedrag gekost heeft van € 534.131,–, terwijl aan de “ietwat Efteling aandoende” kansenfestivals (de burgemeester wilde persé de bijeenkomsten zo noemen) voor de bestaande gemeentehuizen een bedrag van ruim € 27.500,– is besteed.

Kort en goed: De gelden, nu alweer € 3.8 miljoen bovenop de vele tientallen miljoenen euro’s die eerder genoemd werden en het blijft niet bij € 3.8 miljoen, moeten echt voor andere wel zinvolle zaken ingezet worden zoals groenbeheer, zorg, veiligheid en verenigingen. Voorts worden veel ambtenaren nu belast met zorg van de bouw van twee gemeentehuizen. Die ambtenaren kunnen beter voor andere zaken ingezet worden die de burgers wel aangaan. Stoppen dus met deze onzinnige plannen nu het nog kan.

Namens de fractie van Westland Verstandig
Peter Duijsens,

Fractievoorzitter

Back To Top