skip to Main Content

Westland Verstandig schouwde samen met inwoners de 6 Westlandse begraafplaatsen op zaterdag 14 januari 2023

Westland Verstandig schouwde samen met inwoners de 6 Westlandse begraafplaatsen op zaterdag 14 januari 2023

Onder gruwelijk weer -regen, kou en wind- bezocht de fractie van Westland Verstandig op 14 januari jl. de 6 Westlandse begraafplaatsen. Ondanks het weer kwamen er tientallen inwoners om mee te lopen en hun opmerkingen te maken. Zowel kritiek- als verbeterpunten kwamen aan de orde. Beloofd werd aan hen een terugkoppeling te geven voor de zomer.

Op alle begraafplaatsen viel in ieder geval op dat heel veel plekken van geruimde graven er slordig uitzagen en dat ook veel particuliere (oudere) graven er erg slecht bij lagen. Er is meer!

Westland Verstandig zal van de opmerkingen van inwoners, de reeds ontvangen schriftelijke reacties, de nog binnenkomende berichten en haar eigen constateringen, een verbeterlijst maken en dat aan de Raad en het College aanbieden.

Het College heeft onze fractie al beloofd dat in maart een informatieavond gehouden zal worden over de tarieven voor grafrechten, de verlenging van grafrechten, het ruimbeleid, de mogelijkheden voor de uiteenlopende wensen van inwoners tot “hergebruik” van een bestaand graf of bijplaatsingen en de mogelijkheid van natuurgraven op 1 van onze begraafplaatsen, etc.

Als u dit leest en ook opmerkingen / suggesties over onze begraafplaatsen of één daarvan hebt, laat het ons snel weten, zodat we die nog kunnen meenemen.

 

Back To Top