skip to Main Content

Publicatie Het Hele Westland-Waarom in centra Delft en Rotterdam wel bloemen op lantaarnpalen en in de tuinbouwgemeente Westland niet?

Waarom in centra Delft en Rotterdam wel bloemen op lantaarnpalen en in de tuinbouwgemeente Westland niet?

Westland Verstandig vindt een goede en prettige leefomgeving van onze inwoners één van de belangrijkste taken van het gemeentebestuur. Voldoende parkeren, een gezellig plein in iedere kern, voldoende en goed onderhouden openbaar groen, nieuwe bebouwingen die goed passen in de bestaande omgeving en voldoende aanbod van alle soorten woningen (starters / senioren). Vaak zijn met relatief weinig financiële middelen goed zichtbare verbeteringen te realiseren. Lopende door bijv. Rotterdam en Delft valt op dat daar lantaarnpalen op ca. 2 meter hoogte voorzien zijn van welig groeiende plantenbakken, met o.m. geraniums. Behalve in winkelgebieden Wateringen, Monster en Honselersdijk -bedacht door de winkeliers- heeft Westland dat niet. Westland Verstandig pleit ervoor in alle dorpskernen deze verfraaiingen aan te brengen door de gemeente evt. samen met de ondernemers. Wij vinden dit in beginsel een gemeentetaak. Westland als de bloemen- en plantenproducent van de wereld moet dat ook etaleren. Kijk ook naar de bollenstreekgemeenten, waar dat al sinds tientallen jaren gebeurt. Goed voor de leefomgeving inwoners en bedrijven, goed voor het eigen Westlandgevoel, goed voor imago, goed voor toeristenbezoek. Mogelijkheid om Westland positief te etaleren. Bij de komende begroting zal Westland Verstandig hier nogmaals op inzetten.
In verband met de vakantie zijn onze burgerkantoren tot 28 augustus gesloten. U kunt natuurlijk altijd wel een afspraak maken. Tel. 06-53401068 en e-mail info@duijsens.net.

Back To Top