skip to Main Content

Westland Verstandig is blij dat College eindelijk overgegaan is tot aankoop HOT-perceel in Honselersdijk. Na lang aandringen dus toch…

Westland Verstandig is blij dat College eindelijk overgegaan is tot aankoop HOT-perceel in Honselersdijk. Na lang aandringen dus toch…

Al heel lang heeft Westland Verstandig de wens dat in Westland een grote inhaalslag gemaakt gaat worden voor de realisering van echt goedkope starters- en seniorenwoningen. Eventueel als dat sneller en goedkoper is met tijdelijke vergunningen. Westland Verstandig zag daarbij het huidige Elsenbosch-terrein als goed voorbeeld. Een groot perceel van ca. 6 ha, liggend aan een goede ontsluitingsweg en weinig buren en vooral die buren goed betrekken bij de uit te werken plannen.

Westland Verstandig zag als een 2e mogelijkheid de zgn. HOT-locatie aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Gelukkig is het College overgegaan tot aankoop.

Nu snel doorpakken op die locatie en aan de zijde van de Middel Broekweg starterswoningen bouwen en woningen voor senioren. Het gaat dan om echt goedkope huur- / koopwoningen, mogelijk als woontoren of mogelijk zoals goede voorbeelden al gerealiseerd zijn in enkele omliggende gemeenten. Wel de vaart er in houden en alle aandacht en genoeg ambtelijke capaciteit inzetten, zodat de belofte van de coalitie om snel 500 starterswoningen te realiseren kan worden uitgevoerd. Andere eerder genoemde locaties niet meer doen en waren te lastig, zeker als snel gebouwd moet worden en dat moet! Tempo dus en gas op die lollie!

 

Back To Top