skip to Main Content

WV weigert gratis kaarten viering 10 jaar Westland

Persbericht

 

WV weigert gratis kaarten viering 10 jaar Westland

Fractieleden van Westland Verstandig zullen geen gebruik maken van de door de burgemeester aangeboden gratis kaarten voor de viering van 10 jaar Westland komend weekend. Volgens de fractie is het niet gepast dat de mensen in de straat moeten betalen voor het evenement en raad- en collegeleden op kosten van de gemeente twee gratis kaarten krijgen.

Maandag werd bekend dat burgemeester Van der Tak onder meer 75 kaarten vanuit gemeentebudget heeft aangeschaft voor raad- en collegeleden. WV erkent dat het kopen van die kaarten een genereus gebaar is richting de organisatie. “Maar het probleem van een tegenvallende kaartverkoop is niet een probleem dat met gemeenschapsgeld moet worden opgelost”, aldus de partij.

WV was sowieso geen voorstander van de opzet van de viering van 10 jaar Westland op het braakliggende terrein naast de veiling. Onder meer zet de fractie vraagtekens bij de kosten van het evenement. Ook twijfelt de partij of het feest in zijn huidige opzet een feest voor alle Westlanders is en of in de huidige tijd van bezuinigingen aan dergelijke festiviteiten geld moet worden besteed. Beter was geweest extra bijval te geven aan de Oranjeverenigingen in de Westlandse kernen voor extra activiteiten op Koningsdag.

Namens de fractie van Westland Verstandig

Peter Duijsens,
Fractievoorzitter

 

 

Back To Top