Publicatie ‘s-Gravenzander-Bericht over 42 procent kans op kleine aardbeving in ‘s-Gravenzande door NAM-gaswinning verontrustend

Bericht over 42 procent kans op kleine aardbeving in ‘s-Gravenzande door NAM-gaswinning verontrustend

Vorige week werd het nieuwe  winningsplan van de NAM bekend. Altijd heeft de NAM aangegeven dat -anders dan in Groningen- er volstrekt geen gevaar bestond op kleine of grotere bevingen. Westland had een goede ondergrondstructuur en er werd maar heel weinig gewonnen. Nu ligt dat plotseling anders en blijken de NAM-boringen toch gevolgen te kunnen hebben voor met name ‘s-Gravenzande. Westland Verstandig vindt dat het gemeentebestuur direct richting NAM actie moet ondernemen. De Westlandse burgers en bedrijven hebben recht op duidelijkheid, maar ook op veiligheid en beschermende acties. Die moeten er komen als de 42% juist is. Immers de kans is er en niemand heeft hierom gevraagd. Dan gelijk kijken naar de gevolgen van de aardwarmteboringen in Westland voor de beweeglijkheid van de aardkorst. Ook daar gaan verhalen over. Ook dit moet snel duidelijk worden en als er risico’s zijn, dan moet daar open en eerlijk over gedaan worden.
Wilt u contact: Westland Verstandig Kreeklaan 6, 2691KX ’s-Gravenzande / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Langestraat nr.131 of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a.