Publicatie Velo Wateringen-Westland Verstandig wil in Westland regulering huisvesting Oost-Europese arbeidsmigranten

Westland Verstandig wil in Westland regulering huisvesting Oost-Europese arbeidsmigranten

Westland Verstandig voert al jaren op dat de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten moet plaatsvinden bij de tuinders zelf, ofwel op percelen die een glastuinbouwbestemming hebben en die niet optimaal voor die bestemming in gebruik zijn. Het CDA, die hier weer “eigen” belangen beschermt, is hier tegen. Andere partijen gelukkig niet.
Het gevolg van dit niet toestaan is huisvesting met soms meer dan 10 personen per woning in onze dorpskernen, in woningen die daar volstrekt ongeschikt voor zijn en ernstige overlast voor de buurt opleveren. Voorts kunnen die huizen beter voor onze woningzoekenden bestemd worden.
Westland Verstandig vindt dat woningen in dorpskernen niet gebruikt moeten worden voor huisvesting van meer dan 4 tijdelijke arbeidsmigranten en zeker niet meer dan één huis voor dat doel in een straat. Daarvoor moet de gemeente heel snel goede regels maken en daarna handhaven. Andere gemeenten -Zuidplas- doen dat al. De garantie van een goede leefomgeving voor onze burgers is één van de belangrijkste taken van de gemeente vinden wij. Vandaar dat deze regels nodig zijn.
Wilt u contact: Westland Verstandig Kreeklaan 6, 2691KX ’s-Gravenzande / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie: www.westlandverstandig.nl of bezoek op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur het BURGERKANTOOR ’s-Gravenzande, Langestraat nr.131 of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur het BURGERKANTOOR Naaldwijk aan de Prinses Julianastraat 43a.